Thursday, May 16, 2013

Design Terbaru oleh Tempah Cincin....


Blog kami ni simple je sebab kami tau semua kerja kerja kerja cari makan tak sempat nak baca. 

Terhangat di pasaran :)


Cincin perkahwinan disetkan dengan permata asli sesuai untuk kedua-dua bakal suami isteri yang sah :) Terdapat banyak pilihan permata mengikut budget dan kemampuan.

Sila add Facebook www.facebook.com/awejusoh atau LIKE  www.facebook.com/tempahcincin

Cincin Kawin/Tunang - Wanita



Contoh 'design' untuk bakal pengantin/tunang perempuan. Saje je kami letak kecik-kecik sebab nak tunjuk kami ada banyak design yang boleh buat. Mintak la dengan cik abang yang cantik-cantik. Kawin sekali seumur hidupkan.... :)



Cincin Kawin/Tunang - Lelaki

Contoh 'design' untuk teruna yang dah tak sabar nak kawin. Bila lagi nak melaram....hehehehe. Sila add Facebook "Tempah Cincin" kalau nak tengok design2 lain, banyak lagi :)






Sunday, May 12, 2013

Cincin Couple - ejaan baru Kapel :)

Bagi pasangan yang sehati sejiwa bagai pinang, kelapa, epal, betik dan macam2 buah-buahan eksotik dibelah dua, kami ada lebih dari 70 design2 yang menarik.

Nak macam ni ke




Atau macam ni?



Kami ada banyak design. Nak guna design sendiri pun boleh..... tak de sapa nak marah :)


Sila add Facebook www.facebook.com/awejusoh atau LIKE  www.facebook.com/tempahcincin

Saturday, May 11, 2013

Siapa Kami??

Siapa la kami ni sangat. Kami ni insan biasa cuma..... pandai buat cincin hehehehe.











Ingat senang ke nak buat cincin....... Nak cuba boleh datang kedai :)





Friday, May 10, 2013

Soalan Lazim FAQ

Kami senaraikan soalan-soalan yang lazim kami terima dari pelancong dan pelangan kami. Kadang-kadang tak ada kaitan langsung dengan kerja kami.

1. Dah lama bukak kedai ni? Lama dah..... Dah bertahun, dari dulu sampai ler sekarang

2. Berapa modal bukak kedai ni bang? Issss.....soalan macam dia nak niaga macam kita pulak :)

3. Abang dah kawin ke belum? Mesti la dah..kalau tak mana nak dapat anak 2 orang.

4. Toilet mana bang? Depan tu je. Soalan ni memang lazim sebab kedai kami ni duk hujung2. Bila pengunjung dah tak tahan sejuk aircon memang cari tempat nak melepas.

Thursday, April 25, 2013

Cincin Ready Made


Kami banyak jual cincin silver Ready Made, walaupun dah siap tapi kena order dulu. Jangan terus datang kedai sebab tak semua stok ada :)

Bagi tak buang masa sila klik http://db.tt/MF3ERSj6

Kalau tak boleh bukak link tu samada anda belum jelas kan bil internet atau guna handphone jenis lama hehehe...

Sila add Facebook www.facebook.com/awejusoh atau LIKE  www.facebook.com/tempahcincin

Kalau nak tempah atau beli dah siap jangan malu-malu datang ke

Hannamori,
C160, Dataran Pahlawan,
Banda Hilir, Melaka.

Kalau tak boleh datang sms atau call kami +6019.3574.160

Ni customer kami, belum apa-apa dah datang kedai...... hahahaha. Dia orang tak call, tak sms. Tak sempat kami nak bentang karpet merah :)


.

Monday, April 15, 2013

Nak Datang ke Hannamori?

Samada anda guna PC atau smartphone sini klik http://goo.gl/maps/MKUIR

Sepatutnya anda akan nampak map macam di bawah ni



Nampak tak? Kalau tak nampak P Ramlee kata........

Kalau anda dari luar Melaka, exit Toll Ayer Keroh dan hala ke Banda Hilir. Kalau anda dari overseas, turun kat KLIA atau LCCT dulu tapi mat salleh mana paham blog kami ni. Jangan pergi ke Pusat Bandar, itu tempat lain. Tengok tanda jalan ke Banda Hilir kawasan pelancongan. Kadang-kadang pihak kerajaan letak 'road sign' bukan betul sangat. Kalau sesat tanya orang. Kalau sesat jugak call kami 019.3574.160

Sunday, April 14, 2013

Nak tengok cara kami buat cincin?

Yang Doktor Cincin Sutan Al-Faiz (saki baki arab Dubai) pegang warna putih tu ialah tulang sotong. Bukan sotong kecik yang jual kat pasar tapi sotong katak yang orang buat Sotong Kangkung atau nasi lemak.

Berapa Kos?

Ni memang soalan lazim dan bukan soalan cepu emas. Kita amik contoh kalau anda nak tempah cincin.
1. Harga permata serendah rm30 sampai la kering poket kiri kanan :)
2. Upah serendah rm15 dan setinggi rm1,800
3. Harga logam. Emas/Perak/Suasa atau Emas Putih ikut harga semasa. Kalau ikut zaman Jepun, kejap je la gulung tikar hehehe
4. Tahap kemasan di jamin terbaik, kemas dan menarik.

Belum faham lagi ke?? Kami buat ulang tayang...